Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як же убезпечити свої оселі від пожеж?

Цивільний захист
28.01.2020

Як не допустити пожеж в опалювальний період?
Для сільського населення найпоширенішим та водночас найнебезпечнішим видом опалення залишається пічне.
Як же убезпечити свої оселі від пожеж?
Для того, щоб топити грубу, перш за все, треба перевірити її на справність, наявність пошкоджень, тріщин та побілити. Важливо знати, що, побіливши грубу, можна помітити тріщини, які одразу й не видно. Обовязково необхідно трусити сажу, адже відкладення продуктів згорання збільшує температуру нагріву самої конструкції.
Як часто необхідно трусити сажу?
Це треба робити періодично упродовж року. Раз на 6 місяців обов’язково.
У чому небезпека чадного газу?
Він не має запаху, а тому стає ще підступнішим. Людина його вдихає, він потрапляє у кров. Одразу відчувається слабкість, сонливість, інколи – нудота. Якщо ж це трапилось уві сні – можна взагалі не прокинутись. Щоб уникнути неприємностей, під час розпалювання груби необхідно відчиняти заслінки димових каналів. А після того, як уже все догоріло, - перевіряти наявність жару чи його відсутність. Якщо жару немає – можна зачиняти заслінку. В жодному разі не можна використовувати при розпалені груби легкозаймисті рідини й речовини. Краще розпалювати грубу за допомогою паперу чи смолистої деревини.
Досить часто діти намагаються копіювати поведінку своїх батьків. Будьте обережні, подавайте правильний приклад власним дітям. Бережіть власне життя і здоров’я та своїх дітей.
І пам’ятайте одна помилка може коштувати вам життя!!!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше